neděle 20. listopadu 2011

7. Google Docs

Google Docs
Další nástroj, který jsem si tento týden nastudovala je další z nástrojů Google -  Google Docs, což je užitečný nástroj pro sdílení a úpravu dokumentů v internetovém prostředí. Umožňuje skupinám lidí sdílet dokumenty a spolupracovat na jejich vytváření online. Ve výuce může posloužit studentům při spolupráci v reálném čase a také učitelům při sdílení dokumentů se studenty. Stačí si najet na http://www.google.cz/ a na liště nahoře se najde položka dokumenty. A v pravo nelze přehlédnout velký červený obdélník Vytvořit. Dál už se pracuje podobně jak s wordem, opravdu lehké.
Vlastník dokumentu může určit, kdo bude dokument pouze číst a kdo ho může také upravovat. Při společné úpravě je výhodou jednoduchý chat přímo v dokumentu. Dokumenty se dají třídit do složek, filtrovat dle různých kritérií. K dispozici je také vyhledávání v dokumentech uživatele.
V Google docs se dají vytvářet a sdílet textové dokumenty, tabulkové dokumenty, prezentace, pdf dokumenty, obrázky, videa a další. Úprava je podobná jako např. u dokumentů v Microsoft Office. Je nutná registrace, ale pokud už máte založený Google účet, stačí jen začít.
Jen pro příklad a pro představu uvádím obrázek, který jsem našla na následujícím odkaze, na němž jsem našla i informace o Google Docs

Žádné komentáře:

Okomentovat